Ogłoszenie

Posty do poniedziałku godzina 15:00

#1 2013-06-04 16:59:23

Raptor

Administrator

Punktów :   
Wrestler w UWF: Heath Slater
Od kiedy interesuję się wrestlingiem?: 2009
Ulubiony wrestler: Dolph Ziggler
Ulubiony Tag Team: DX, Team 3D, Rated RKO

UWF Monday Night Attack #8 - 3.06.2013

Zaczyna się Monday Night Attack! Fajerwerki odpalone, theme gra, arena w Manchesterze wypełniona po brzegi! UWF wita na pierwszej gali Monday Night Attack po High Level!

Stół komentatorski

Matt Striker: Witamy Państwa na ósmym wydaniu Monday Night Attack! Tym razem wyjechaliśmy poza granice USA i jesteśmy w Manchesterze!
Andrzej Supron: Długa była ta podróż, jestem nieco zmęczony, ale i podekscytowany. Zwłaszcza, że publiczność bardzo licznie zgromadzona.
Michael Cole: Pewnie byłoby ich jeszcze więcej, gdyby w UWF był zawodnik z Anglii. Jednak UWF nie inwestuje w Europejczyków i póki co spośród reprezentantów Starego Kontynentu jedynie Polaków.
Andrzej Supron: Cieszę się, że mogę być w takiej organizacji, a tym bardziej, że występują tutaj Polacy. Anglicy może nie są ułomkami, ale z moimi rodakami równać się nie mogą!
Matt Striker: Jak na razie spisują się dość dobrze. Może nie wszyscy, ale jednak trójka z nich zasłużyła sobie na uznanie. Jak wiemy, za nami gala PPV High Level. Poznaliśmy tam nowego UWF Championa. Jest nim Jack Swagger.
Andrzej Supron: Moim zdaniem Swagger zdobył tytuł przypadkowo. Mam nadzieję, że MB mu go odbierze.
Michael Cole: Ale to się nigdy nie stanie. Prędzej R-Truth stanie się normalny, niż MB stanie się UWF Championem.
Matt Striker: Pozwólcie, że przerwę, bo mistrz przemawia.

Ring

Widzimy stojącego w ringu mistrza UWF - Jacka Swaggera.

Jack Swagger: Witam brudną i obskurną Anglię! *heat* (uśmiecha się) Od razu widać, że brakuje Wam kultury dzikusy! *heat* Witam Was na pierwszym wydaniu Monday Night Attack poza granicami Stanów Zjednoczonych. Nazywam się Jack Swagger i jestem pierwszym, niekwestionowanym, Amerykańskim mistrzem United Wrestling Federation! *heat* Nikt inny nie mógł otworzyć dzisiejszej gali niż ja, prawdziwy mistrz Jack Swagger. Dzisiejsze MNA jest wyjątkowe, ponieważ odbywa się tu w Manchesterze. *cheer* Wyjątkowe, bo nigdy nie byłem w tak obskurnym mieście. Brudne ulice, brudne hotele, brudne mieszkania i ohydni ludzie. Mam nadzieję, że nigdy tu nie wróce! *heat* Istnieje takie miejsce, które jest przeciwieństwem tego miejsca to Ameryka Jacka Swaggera. W tej Ameryce wszystko jest prawdziwe i takie jakie powinno być. Ameryka Jacka Swaggera rozszerza się i właśnie wkroczyła do UWF! To ja jestem tam mistrzem i nie ma tam miejsca dla kłamców takich jak CM Punk, mięczaków jak Richi i nieudaczników jak Alanows. Nadchodzi czas zmian. Czas na to aby wybić UWF na poziom, na którym żadna federacja wrestlingowa nigdy nie była. Stanie się to tylko i wyłącznie dzięki Jackowi Swaggerowi. Tylko ja mogę tego uczynić, bo jestem najlepszym zawodnikiem tej organizacji i każdy o tym już wie. Udowodniłem każdemu niedowiarkowi, że jestem stworzony do rzeczy wielkich zdobywając UWF Championship. Jestem twarzą tej federacji i poprowadzę ją ku świetności. UWF jest w fazie metamorfozy i nikt jej nie powstrzyma. Nie zrobi tego Cody Rhodes ze swoją walizką, nie zrobi tego Alanows, ani nie zrobi tego ten tajemniczy zawodnik, który ciągle mnie atakuje. Nie powstrzyma mnie nikt, bo nie ma tu lepszego zawodnika ode mnie. Dzisiaj udowodnie to Alanowsowi i pokaże mu gdzie jest jego miejsce w szeregu. Dziś pokonam go i skończę z nim, a następnie zajmę się każdym kłamcą w UWF i zrobię z nim porządek. Ameryka Jacka Swaggera nadchodzi do UWF. Ameryka dla Amerykanów.

Stół komentatorski

Andrzej Supron: Miałem rację. Swagger to pyszałek i nie zasługuje na pas mistrzowski. MB powinien mu go odebrać.
Michael Cole: Mógłbyś się zamknąć, z łaski swojej? Cały czas chwalisz tylko MB, a chyba zapomniałeś, że w UWF są także dwaj inni Polacy - Orion i Alanows.
Matt Striker: Może zostawmy wreszcie tych Polaków. Jesteśmy w Anglii, nie w Polsce. Poza tym skupmy się lepiej na faktach. A fakty są takie, że Jack Swagger jest UWF Championem, a walizkę Money in the Bank zgarnął Cody Rhodes.
Michael Cole: Za to wielkim przegranym można nazwać Oriona, który uległ słabemu MB'iemu, mimo, że był zdecydowanym faworytem.
Andrzej Supron: Ale...
Michael Cole: Milcz! Nie ma żadnego ale! Orion był faworytem i zawiódł. Teraz czeka go walka ostatniej szansy.

Singles Match
Chris Jericho vs Orion

Mamy klincz. Jericho w bocznym head locku. Jednak wpycha Oriona na liny i Irish Whip. Orion powala Y2J shoulder blockiem. Odbicie od lin. Próba podcięcia przez Jericho nie udana. Y2J przeskakuje nad Orionem i drop kick od Chrisa! Próba pinu...sędzia nawet nie klepnął raz w matę! Y2J podnosi Oriona, ale ten mocnymi punchami obija Jericho, odbicie od lin i potężny Big Boot dla Jericho. Orion wchodzi na narożnik, ale zauważył to Y2J i atakuje Oriona. Chris wchodzi na trzecią linę i szykuje się Superplex. Orion jest za ciężki i po mocnym Headbuccie Jericho spada na nogi z narożnika i Flying Clothesline! Orion tauntuje i chce wykonać F-5, ale Chris Jericho wyczołguje się z ringu. Orion podąża za nim i próbuje irish Whip w metalowe schody, ale Y2J kontruje i to on posyła w nie Oriona! Y2J wchodzi do ringu i wykorzystuje tą chwile na odpoczynek. Orion jest pod linami gdy sędzia policzył do 6...Chris Jericho wykonuje Baseball Slide. Wchodzi jeszcze na narożnik by wykonać akcję ostrego ryzyka i mamy Crossbody poza ringiem! Świetna akcja, ale Chris Jericho nie czeka na liczenie sędziego tylko wrzuca Oriona do ringu, pinuje...1...2...kick out! Podnosi Oriona i robi Irish Whip, Orion kontruje i wykonuje kick w brzuch i DDT! Do tego dorzuca jeszcze Body Slam! Mamy pin..1...2...kick out! Odbija się od lin i mocny Elbow Drop! Kolejny pin...1...2...kick out! Orion nie może uwierzyć! Posyła Y2Ja w narożnik i próbuje Splashu ale Jericho to widział i odsuwa się w ostatniej chwili, a Orion wali ciałem o narożnik! Roll Up..1...2..kick out! Jericho uśmiecha się i podgrzewa publikę! Irish Whip dla Oriona, ale ten wyrzuca Chrisa Jericho za liny. Nie widzi, że ten wchodzi na narożnik i mamy Double Axe Handle! Jeszcze Moonsault z lin i pin...1...2...kick out! Jericho szykuje się do Codebreakera, ale Orion to kontruje i mamy Kimurę jakimś cudem! Ale akcja toczyła się blisko lin to Y2J się ich chwycił! Jeszcze powala Oriona przez mocne DDT! Wchodzi na narożnik, i...Splash...ale Orion wystawia kolana i Jericho się nadziewa na nie, ale jeszcze cudem łapie nogi Oriona i próba Walls of Jericho udana! Przesuwa Oriona na środek ringu, a ten odklepuje! Y2J wygrywa przez submission!

Backstage

Gdy na titantronie pojawia się R-Truth widownia buczy...

R-Truth: Nie buczcie na mnie ! ,tylko patrzcie uważnie i co widzicie ? tak widzicie gwiazde mimo, że nie wierzycie w to, a wiecie dlaczego bo kłamstwo włada wami... Tak jak Codym Rhodesem !, on zdobył walizke Money In The Bank, ale to nie koniec, co z tego ,że ją zdobył ! skoro ja moge zdobyć pas ! Cody uważa się za bardzo dobrego wrestlera, a tak naprawde jest on zwykłym dupkiem i wiecie co to ja wygram to ja go pokonam bo to ja jestem Prawdą !

Mamy chwilowe zakłócenia, a gdy obraz wraca, obok R-Trutha stoi Alanows.

Alanows: R-Truth, jesteś bardzo dobrym wrestlerem, ale gdzie twoja koza ? czyżby Jimmy poszedł ją wydoić...(Alanows śmieje sie z Trutha) Lekceważysz Cody'ego , a to mi sie nie podoba, masz trzy zwycięstwa bo walczyłeś z jobberami, a gdy przyszedł czas na poważną walkę przegrałeś... jak myślisz o czym to świadczy ? o tym, że potrafisz walczyć tylko ze słabszymi od siebie, a Cody taką osobą nie jest, tak mówi Prawda, a skoro prawdą jesteś ty to dlaczego tego nie widzisz ?... strżesz się, Codyego bo on jest głodny zwycięstwa, tak jak kłamstwo... które w krótce i tobą załadnie R-Truth...

Alanows śmieje się patrząc prosto w oczy R-Trutha i który czuje się zakłopotany, po czym Backstage znika z titantronu.

Tag Team Match
Rey Mysterio & Zamaskowany zawodnik vs Alex Shelley & Corey Graves

Zaczynają Rey Mysterio i Alex Shelley. Mysterio biegnie w stronę Shelleya, ale ten kontruje i robi Atomic Drop. Rey upada, a Alex dobija go jeszcze kickami w brzuch. Podnosi Mysterio i Irish Whip w narożnik! Próba Clotheslinu w narozniku, ale Fryzjer odsuwa się w ostatniej chwili i robi zmianę z zawodnikiem w masce. Ten wykonuje mocne Irish Whip w narożnik i jeszcze Enzuigiri! I jeszcze dorzuca Clothesline w narożniku. Shelley upada, a zamaskowany wrestler wyrzuca Baseball Slidem go z ringu. Nie idzie za nim. Jednak Corey Graves chce podejść do partnera, ale nie pozwala mu Rey Mysterio, który wykonuje Hurricanrane prosto w barierki! Zamaskowany zawodnik przyciąga Shelleya pod narożnik i robi zmianę z Reyem. Irish Whip i Lou Thesz Press! Jeszcze drop kickiem wywala z narożnika Coreya Gravesa nieumożliwiając zmianę Shelleya z nim. Rey Mysterio robi irish Whip w corner. Wchodzi na narożnik, trzyma głowę Shelleya i wykonuje świetne Tornado DDT. Próba pinu...1...2...kick out! Zmiana z zamaskowanym wrestlerem. Od razu wchodzi na narożnik i Drop Kick z niego! Mamy pin...1...2...kick out! Poddusza Shelleya. Ten wstaje i puchami w brzuch wychodzi spod rąk zamaskowanego zawodnika. Biegnie szybko do narożnika i zmiana z Coreyem Gravesem! Próba Clotheslinu minięta i Crossbody z odbicia od lin wykonane przez zamaskowanego wrestlera. Pin...1...2...kick out! Zmiana z Mysterio! Ten od razu wykonuje kolejne Diving Crossbody i pin...1...2...kick out! Rey nie może uwierzyć. I ma pretensje do sędziego. Kłóci się z nim...ale Graves wykonuje mu Roll Up...1...2...kick out! Zły Mr.Six-One-Nine wykonuje zmianę z masked wrestlerem, a Corey Graves śmieje się w swoim narożniku i robi zmianę z Alexem Shelleyem. Klincz. Zamaskowany robi boczny head lock. Przejście do ziemi. Shelley wychodzi z pod head locku. A zawodnik w masce wykonuje mocne STO. Zmiana z Reyem Mysterio. Ten od razu wchodzi na narożnik i Hurricanrana prosto na drugą linę. Rey robi rozbieg i 6-1-9 !! Zmiana i Senton Bomb od zamaskowanego!!! Pin...1...2...3...! Koniec walki!

Ring

Rey Mysterio i jego zamaskowany towarzysz celebrują zwycięski pojedynek, zaś ich rywale staczają się z ringu. Po chwili jednak Rey Mysterio ogłuszony pada na matę. Zamaskowany wrestler odwraca się i widzi Deana Ambrose, który w ręku trzyma krzesło. Od razu widzimy błyskawiczny Chairshot od Ambrose'a, który powoduje, że zamaskowany zaczyna krwawić i upada nieprzytomny na ring. W tym momencie na ringu zjawiają się ochroniarze Reya Mysterio. Otaczają członka NWO. Deanowi udaje się wymierzyć jednemu z nich chairshota, jednak pozostała trójka obezwładnia go. W tej chwili do ringu biegnie Hollywood Hulk Hogan, który także trzyma krzesło. Wchodzi na apron, jeden z ochroniarzy podchodzi do niego i inkasuje potężny cios stalowym krzesłem. Tymczasem Dean Ambrose wydostaje się z rąk dwójki ochroniarzy, a Hogan wchodzi do ringu. Jest teraz dwóch na dwóch, jednak NWO posiadają krzesła. Dean oddaje swój przedmiot Hoganowi, po czym biegnie w stronę zaskoczonych ochroniarzy i jednemu z nich wykonuje Spear! Hulk oddaje jedno krzesło Deanowi, po czym obydwaj idą w stronę ostatniego z ochroniarzy. Ten błaga ich o litość, jednak NWO nie mają skrupułów i wymierzają mu podwójnego Chairshota! Hulk Hogan oraz Dean Ambrose wyrzucają krzesła i tauntują, pokazując, że cały czas trzeba się z nimi liczyć.

Stół komentatorski

Matt Striker: Jak widzimy, NWO znów pokazało dominację.
Andrzej Supron: Jaką dominację? Mieli krzesła, a poza tym mierzyli się z beznadziejnymi ochroniarzami.
Michael Cole: Co nie zmienia faktu, że było ich tylko dwóch, a ochroniarzy czterech. Jednak, jak już wspomniałeś, ochroniarze zawiedli po raz kolejny. Rey Mysterio powinien ich zwolnić.
Andrzej Supron: Zdecydowanie tak. Oni nic nie wnoszą pożytecznego, a czuję, że Rey Mysterio oraz ten w kominiarce są w stanie uporać się z dwójką zawodników NWO.
Matt Striker: NWO na pewno się wzmocni. Nie chce mi się wierzyć, żeby w takim składzie pozostali do końca. Sądzę, że za tydzień, góra za dwa, będzie ich czterech lub pięciu. Jednak teraz powróćmy na ring.

Ring

W drodze na ring Alanows! Z mikrofonem w ręku wchodzi do kwadratowego pierścienia i przykłada go do ust:

Alanows: Witajcie fani UWF! Przybyłem tu z jednego, bardzo ważnego powodu! Jak wiecie w ostatnią niedzielę odbyła się gala Per Per View High Level. Gala związana z drabinami, na której odbyła się walka o walizkę Money In the Bank! Cody Rhodes wygrał! Lecz nie chodzi mi o jego zwycięstwo, a oto co stało się kilka minut później! Na arenie pojawiła się nieznana osoba i zaproponowała Rhodesowi Tag Team. Byłem nim ja! Cody miał zdecydować właśnie dziś, a ja ponawiam pytanie! Cody Rhodes czy chcesz założyć niesamowitą, legendarną drużynę właśnie ze mną? Nie będę mówił nic więcej, po prostu odpowiedz!

Po dość długim wyczekiwaniu rozbrzmiał Smoke & Mirrors i Mr Money In The Bank pojawił się na arenie z walizką. Wchodzi do ringu, wita się z Alanowsem i bierze mikrofon.

Cody Rhodes: Witaj Alan! Mamy chyba ważną sprawę do załatwienia?? Hah, tak mamy. W niedzielę wygrałem walizkę, ble, ble ble... Nie będę o tym mówił ponieważ to nie jest na to czas... Mamy dużo ważniejsza sprawę. Słuchaj Alanows, proponując mi to wiesz że będę mistrzem UWF i mam nadzieję że to nie wpłynie na nasze relacje! Drużyna w któej jestem ja musi dużo osiągnąć więc pewnie będziesz dużo mi zawdzięczał ale... Musze Ci podziękować, to Ty pomogłeś mi w wygraniu z Jericho i w wygraniu walizki. Podparłeś mnie na duchu... Tak więc moja odpowiedź brzmi: TAK!

Obaj panowie podali ręce i wykrzyczeli.

Dashing Scorpions: Dashing Scorpions!

Rozbrzmiewa Holy Diver, przy którym Ananows oraz Rhodes opuszczają arenę.

Reklamy

Singles Match
MB vs Heath Slater

Zaczynamy! Obydwaj krążą, wokół siebie, aż Slater zaczyna szarżować, jednak MB przeskakuje nad nim, Slater odbija się od lin i inkasuje Cliff Kick! 1. Count! Obaj od razu się podnoszą, ale Slater kopie MB w brzuch, ten zgina się w pół, a rywal wyprowadza Knee Strike! One Man Band, rozpoczyna serię Elbow Dropów, jeden, drugi, trzeci, czwarty, i jeszcze kolejny! Heath podnosi przeciwnika, i wbija go Dropkickiem w narożnik. Slater bierze rozbieg, po czym Corner Knee Smash! Slater zostaje chwile stojąc na drugiej linie z kolanem w zębach przeciwnika, samemu zać rozgląda się po publice w poszukiwani swoich fanek, po czym demonstracyjnie sugeruje,że jest najlepszy Heath chwyta przeciwnika za kark i efektownie wykonuje mu Monkey Flip po czym na dokładkę Brackdance Leg Drop! Próba pinu 1. 2. kickout! Slater zakłada rywalowi Headlock! MB wstaje powoli, kiedy jest już na obydwu nogach, rozpoczyna się próba sił, MB wyprowadza kilka ciosów łokciem, w brzuch przeciwnika, Slater puszcza chwyt, i zostaje wysłany Irish Whipem, na liny! MB nadziewa rywala na Back Elbow, Slater chwyta się za szczękę i robi pare kroków w tył, MB bierze rozbieg i Running Crossbody! Próba pinu 1. 2. Kickout! MB i, szybko podbiega do lin i oglądamy Springboard Elbow Drop! MB podnosi rywala i seria ciosów w twarz rywala którymi ogłusza go aby móc kontynuować swoje natarcie.   po którymś  z kolei pięść wysłanej w szczęke Slater'a, MB wykonuje Irish Whip. Kiedy próbuje wykonać Clothesline, Slater uchyla się i wybijając od lin za plecami przeciwnika wyprowadza Flying Chuck Kick! MB zatacza się nieprzytomnie, a One Man Band chwyta go za kark i  MB melduje się twarzą pierwszą na podłodze za ringiem! Heath zbiera siły przez chwilę, i widocznie z siebie zadowolony pokazuje, że jest lepszy. Heath wychodzi na zewnętrzną stronę lin. Slater oczekuje aż przeciwnik ustawi się w odpowiedniej pozycji, po czym bierze rozbieg i wykonuje Clothesline! Slater podnosi przeciwnika, po czym uderza jego głową o stolik komentatorski, Dalej Irish Whip w schody, ale MB odwraca! Slater uderza z impetem o stal! MB słyszy z ringu 5. więc wrzuca tam przeciwnika, ale gdy samemu chce powrócić, otrzymuje Neck Snap! Sędzia kontynuuje liczenie. 6. 7. MB leży za ringiem  ale widocznie jego szyja została uszkodzona tylko trochę bo już wstaje powoli. 8. 9. MB powrócił! Slater od razu przystępuje do okładania przeciwnika, seria ciosów w głowę, po czym kilka kopniaków. Slater podnosi rywala, i Irish Whip, oglądamy potężny Leg Lariat. Slater podnosi rywala i mamy E Minor! Nie! MB kontruje! Polak szybko podnosi Slatera i wykonuje mu Stunner! Tak jest! To może być koniec. 1....2....3! MB zwycięża pojedynek nad Heathem Slaterem!

Stół komentatorski

Andrzej Supron: TAAAAAAAAAAAK! MB! MB! MB!
Michael Cole: Z czego się cieszysz? Zwykły fart.
Andrzej Supron: Zawsze wiedziałem, że MB to nie ułomek. Za to Heath Slater pokazał, że jest zwykłym pyszałkiem. Już był w ogródku i witał się z gąskami, a tu proszę! I MB jest zwycięzcą!
Matt Striker: Chyba nie zapomniałeś, że MB teraz zawalczy o miano pretendenta do pasa UWF?
Andrzej Supron: Przecież cały czas mówię wam, że MB zabierze pas pyszałkowi Swaggerowi.
Michael Cole: Supron, proszę, skończ. Ciebie się po prostu nie da słuchać. Może przejdźmy do czegoś ciekawszego, na przykład do ringu, gdzie stoi już Orion.

Ring

Właśnie na hali rozbrzmiewa theme Oriona. Orion powoli zmierza do ringu.

Witajcie drodzy fani. To co teraz wam przekaże zmieni życie moje, wasze, zawodników w UWF i całego świata. Chciałem wam powiedzieć, że nie będę tym samym człowiekiem. Nie będę maszyną do zabijania. Nie będę już tym psycholem. Nie będę nim, ponieważ udałem się na leczenie do zakładu zamkniętego gdzie zostałem uleczony z głosów które nakazywały mi robić przez całe życie. Chciałbym bardzo przeprosić MB'iego za to co mu uczyniłem. Wiesz co MB od teraz możesz na mnie liczyć. Przepraszam Profesora zapasów Andrzeja Suprona za to, że przeze mnie mało co nie został inwalidą. Przepraszam Y2J za to co o nim powiedziałem on nie wciągał koki. To głosy kazały mi to powiedzieć. Chciałem przeprosić wszystkich zawodników których skrzywdziłem. A także chciałem przeprosić was.

Orion po tych słowach żegna się z fanami.

Stół komentatorski

Michael Cole: Co? Czy ja dobrze słyszę? Orion chyba stracił jaja! Teraz ma niby pomagać MB, tak?
Andrzej Supron: Świetnie, że wreszcie się zabrał za siebie. Bardzo dobra decyzja Oriona. W każdym razie przyjmuję jego przeprosiny.
Michael Cole: To jakaś kpina. Najpierw Orion dewastuje każdego, a potem nagle pokornieje i zaczyna pomagać największemu wrogowi. Czy on postradał zmysły?
Matt Striker: Pamiętajmy jednak poprzednie wyczyny Oriona. Wiemy, że ten gość jest zdolny do wszystkiego.
Michael Cole: Jednak nie spodziewałem się, że do czegoś takiego też. Wróćmy na ring, gdzie czeka na nas kolejna walka.

Singles Match
R-Truth vs Cody Rhodes

Walkę Mr. Money in the Bank Cody'ego Rhodesa z R-Truthem czas zacząć. Cody lepiej wszedł w ten pojedynek atakując kopnięciami tułów rywala. Dołożył kilka punchów i Truth znalazł się w narożniku. Młody Rhodes kontynuje ofensywę przyduszając swoją nogą głowę opponenta. Przekręca R-Trutha i wykonuje Russian Legsweep. Jednak nie, ten chwyta się lin, a Cody ląduje plecami na macie. Mr. Truth podnosi Rhodesa, Irish Whipem odbija od lini i inkasuje mu Back Body Drop. Kolejny Irish Whip, Rhodes przeskakuje nad R-Truthem, odbija się od przeciwległych lin i nadziewa się na Hip Toss. Wstaje, biegnia na Trutha i kolejny Sitout Hip Toss. Przyjaciel Jimmy'ego wpycha rywala w narożnika, a następnie biegnie za nim wymierzając mu Corner Clothesline. W dużą siłą wbija Dashinga w przeciwległy narożnik, ale tym razem młody Rhodes wystawia łokieć, na który trafia God Truth. Od razu zaciąga Bulldog i R-Truth powalony. Za tą akcją idzie cała seria Knee Drop'ów w głowę Pana Prawdy. Pierwsze liczenie 1..2 nie. Cody zapina dźwignię na prawą rękę rywala i ma nad nim kontrolę. Truth lekko to odczuwa i natychmiast wstaje uwalniając się Back Suplexem. Truth wstaje, podnosi Cody'ego Rhodesa, ale ten wyprowadza uderzenie kolanem w jego brzucho. Do tego nokautuje go mocnym Enzuigiri. Zadowolony Mr. Money in the Bank podnosi rękę do góry, celebrując swoją przewagę. Łapię za rękę R-Trutha i posyła go na liny, a przy nich wymierza mu Knee Lift. Powtarza tę akcję ponownie przy przeciwległych linach. Rhodes wykonuje jeszcze Inverted Suplex Slam i przypina. 1..2 Kickout. Pin nieudany, a Cody decyduje się wbić God R-Trutha w narożnik. Tak też robi i błyskawicznie biegnie za nim, lecz R-Truth kontruje, nie trafia w narożnik, a przeskakuje nad Dashingiem i ten wbija się w róg. Zaskoczony Mr MitB atakuje rywala Clotheslinem, ale Truth unika tego robiąc szpagat, a w kontrze wyprowadza Corkscrew Calf Kick! Pinuje go tylko do dwóch. Irish Whip od R-Trutha, lecz skontrowany, Mr Truth odbija się od lin i wykonuje Tiit a whirl Headscissors. Pin 1..2 Kickout. Przyjaciel Jimmy'ego podnosi Rhodesa z maty i aplikuje mu Front Russian Legsweep. Zadowolony, mówi coś po nosem. Cody leży nieprzytomnie na macie, a R-Truth odbija się od lin, wykonuje swoje charakterystyczne kroki taneczne i kończy to Leg Dropem. Pin tylko do dwóch. Pan Prawda wbił w narożnik Rhodesa i biegnie na niego Corner Clotheslinem. Nie, Cody Big Bootem zatrzymuje szarżę rywala, błyskawicznie wchodzi na trzecią linę i wykonuje Monsault! Piękna akcja! Sędzia przypina 1..2. Kickout. Dashing podnosi Trutha, częstuje go punchami w głowę i mocnym kopnięciem w brzucho. Pan Prawda schylił się, a Rhodes cofa się kilka kroków, odbija się od lin i wykonuje ładny Swinging Neckbreaker. Arbiter uderza w matę tylko dwa razy. Rhodes szykuje się do zakończenia tej walki, "czai się" na rywala. R-Truth wstaje, a Cody wskakuje na drugą linę i wyprowadza Beautiful Disaster! Nie, kontra, Truth unika tego ataku i sam wykonuje Reverse STO. Przypina rywala 1..2.. Kickout! Przeciąga Dashinga na środek ringu, dokłada kopnięcie w splot słoneczny, sam odbija się od lin i próbuje zaatakować Scissors Kickiem, ale Cody odsuwa się, wynosi przeciwnika i wykonuje mu Alabama Slam! Szybko do niego dopada i robi Cross Rhodes! To musi być koniec, przechodzi do przypięcia 1..2..3 Pinfall! Mr Money in the Bank zgarnia bardzo ważne zwycięstwo.

Backstage

Na ekranie pojawia się Rey Mysterio razem ze swoimi czterema ochroniarzami.

Rey Mysterio: Kazałem wam tu przyjść bo chcę wam coś przekazać. Teraz uważnie słuchajcie, bo to naprawdę bardzo ważne. Jednak zanim wam to powiem mam do was kilka pytań. Gdzie byliście na High Level kiedy Dean Ambrose okładał mnie stalowym prętem?

Ochroniarz: No ja i moi koledzy byliśmy w specjalnej loży i stamtąd oglądaliśmy pana walkę, panie Mysterio.

Rey Mysterio: Słucham? Czy ja dobrze słyszę? Wy piliście sobie kawkę i oglądaliście telewizje gdy ja obrywałem stalowym prętem? (Rey złapał się za głowę, nie mogąc uwierzyć w to co słyszy. Po chwili zastanowienia po cichu zaczął powtarzać słowa: Spokojnie Rey, już dobrze.)

Ochroniarz: Szefie spokojnie niech się pan tak nie denerwuje.

Rey Mysterio: Jak mam się nie denerwować? No jak? Dobra mniejsza z tym, co było to było życie idzie do przodu. Powiedzcie mi lepiej czemu nie zaszliście mi pomóc skoro widzieliście to całe zdarzenie?

Ochroniarz: Bo nas pan nie wołał, szefie. Nie kazałeś nam bronić ciebie podczas tej walki, panie Mysterio.

Ray Mysterio: Ja nie wytrzymam! Czy to nie oczywiste, że ochroniarze mają bronić swojego pracodawcę? Mówiłem wam już jeśli nie będzieci pożądnie wykonywać swojej pracy zostaniecie zwolnieni.

Ochroniarze: Ale proszę pana, my...

Rey Mysterio: Wiem, wiem nie wiedzieliście co macie robić, tak? Jednak nie obchodzi mnie to, wydaję na was ciężko zarobione pieniądze, a wy olewacie swoje obowiązki. Przykro mi ale muszę was zwolnić.

Ochroniarze: Ale nie będziemy mieli z czego utrzymać naszych rodzin.

Rey Mysterio: Hmhmm Jakoś was to wcześniej nie obchodziło, niestety nie mogę płacić pieniędzy za nic... Dlatego jesteście zwolnieni!

Ochroniarze: Ale...

Rey Mysterio: Dość tej pogawędki, ostrzegałem że wyjdę z siebie! Jesteście śmieszni, nic nie robicie i chcecie za to pieniądze? Lepiej wyjdźcie z tond, zanim wyjdę z siebie.

Ochroniarze po tych słowach, przestraszeni opuszczają szatnię Mr. 619. A Rey ze wściekłą miną siada załamany na krześle i mówi: W tych czasach nie ma już żadnych porządnych fachowców. No ale trudno, takie czasy nadeszły. Zresztą sam sobie poradzę...
Rey znika z obrazu.

Non-title Match
Alanows vs Jack Swagger

A więc rozpoczynamy walkę wieczoru dzisiejszego Monday Night Attack. Jack Swagger i Alanows są już w ringu i mamy zwarcie. Jack Swagger bez żadnych problemów przepycha rywala do narożnika i wymierza mu Backhand Chop. Alanows odchodzi dwa kroki od narożnika pochylony do przodu, po czym na jego plecy spada silna "maczuga" od Real Americana. Polak pada na kolena, a mistrz UWF sproadza go do parteru silnym kopnięciem w tors. Alan upada, lądując w narożniku, a Swagger zaczyna go dusić z pomocą nogi. Sędzia w porę interweniuje i zaczyna go wyliczać. Gdy dolicza do trzech, Swagger przerywa. Zaczyna mieć pretensje do sędziego, jednak są one nieuzasadnione i Real American tracit ylko czas. Wykorzystuje go za to Alanows, który już się podniósł i częstuje Swaggera uderzeniem w tył głowy. Patriota odwraca się i Alan częstuje go European Uppercutem. Jack odbija się od lin, po czym Polak dokłada mu świetny Powerslam. Alanows wstaje i tauntuje, jednak publika sprawia wrażenie niemej. Polak jednak nie załamuje się tym i podnosi Jacka z maty. Od razu posyła go Irish Whipem do narożnika i chce go zaatakować z rozbiegu, jednak All American wymierza mu Big Boota, po którym jego rywal pada na matę. UWF Champion jest zły na swojego przeciwnika i daje upust swojej frustracji, okładając Alanowsa kilkoma stompami. Po chwili podnosi go, wymierza mu bardzo silny punch, po czym wynosi wysoko w górę i wykonuje Military Press Drop, wyrzucając Alana z ringu. Jack podnosi ręce do góry, pokazując rywalowi, że jest lepszy. Tymczasem Alanows powoli się podnosi i zmierza w stronę ringu. Wykorzystuje moment nieuwagi Swaggera, atakując jego nogi. Real American upada, a Alan wsuwa się do ringu i mamy przypięcie. 1....nie ma mowy o zakończeniu walki. Obydwaj wstają, Alanows przechodzi do ofensywy, jednak Swagger z łatwością kontruje. Odbija się od lin, Alan unika, Swagger znów się odbija od liny i powala Alanowsa Shoulder Blockiem. Real American szybko podnosi oponenta z maty, po czym wykonuje mu Football Tacke w nogę. Alanows znów ląduje na ziemi, a Jack kontynuuje osłabianie jego lewej nogi poprzez kilka stompów. Swagger przesuwa rywala w stronę narożnika i wykonuje mu Swagger Bomb. Po tej akcji przechodzi do pinfallu, jednak Alan odkopuje po 2. Jack staje przy narożniku i czeka, aż jego rywal się podniesie. Alanows wstaje po kilku sekundach, Real American chce powalić go Running Big Bootem, jednak ten robi unik i Swagger wpada w narożnik. Alanows rusza na niego z serią ciosów, po czym wchodzi na dolną linę i wymierza mu serię 10 punchy w głowę. Potem zeskakuje, a Swaggera sadza na trzeciej linie. Wchodzi tam, wykonuje Swaggerowi kilka ciosów w głowę i próbuje wykonać Superplex, jednak Jack trzyma się wolną ręką lin, po czym przerywa chwyt. Chce zrzucić rywala z narożnika, jednak ten kontruje jego atak, po czym staje na równych nogach i wykonuje wspaniały Super Frankensteiner! Niesamowita akcja. Alanows próbuje przypiąć. 1....2....jednak Swagger odkopuje. Alan nie czeka na zwrot akcji, tylko od razu zapina mistrzowi Surfboard. Czy to koniec tej walki? Mija 10 sekund, jednak Swagger ani myśli poddawać się. Po kolejnych 15 sekundach Alan przerywa dźwignię. Po chwili obydwaj podnoszą się z maty. Alanows próbuje zaatakować, bierze rozbieg, jednak Swagger szybko gasi jego zapał potężnym Clotheslinem. Polak szybko wstaje, zaś Jack już na niego czeka. Podnosi go i wykonuje Oklahoma Stampede na środek ringu. Zaraz potem przytrzymuje jego lewą nogę i wykonuje na nią Knee Drop. Po chwili sytuacja się powtarza. Alanows krzyczy z bólu i trzyma się za nogę, zaś Swagger patrzy na niego przez 3 sekundy, po czym przechodzi do Patriot Locku! Czy to oznacza koniec tej walki? Mija już 20 sekund, czy Alanows wreszcie odklepie? Polak jest coraz bliżej lin...i jest! Mamy Ropebreak. Swagger po 2 sekundach puszcza chwyt, po czym podnosi go z maty, mamy Gut Kick, wyniesienie i zaraz może być Gutwrench Powerbomb! Nie! Alanows w ostatniej chwili wykonuje Hurricanranę, która ratuje go przed pewnym nokautem. Zaraz potem przechodzi do narożnika, czekając aż rywal wstanie. Już po chwili Real american jest już na nogach, Alan biegnie i mamy Spear? Nie! Swagger w ostatniej chwili unika, za to sam dokłada Drop Toe! Alan mocno uderza twarzą o matę, a Swagger przeciąga go na środek ringu i zakłada Patriot Lock po raz drugi! To musi być już koniec! Alanows wytrzymuje przez kilka sekund i w końcu odklepuje! Tak jest! Jack Swagger zwycięża ten zacięty pojedynek!

Ring

Jack Swagger świętuje kolejne zwycięstwo. Sędzia podaje mu pas mistrzowski do ręki. Swagger unosi go w górę. Widać, że jest bardzo zmęczony. W tym momencie jednak do ringu biegnie Cody Rhodes z walizką! Jest już w ringu i podaje walizkę sędziemu, jednak w tym momencie......gaśnie światło! Nieprawdopodobne! Znów ta sama sytuacja? Gdy światło znów się pali, Codiego Rhodesa ani walizki nie ma na arenie! Zniknęli! Wtedy z titantronu dochodzi głos.

???: Słyszycie mnie po raz kolejny. Jak widać, moje ostrzeżenie skierowane w stronę Codiego Rhodesa nie było wystarczające. Jednak teraz mam zamiar odnieść się do ciebie, Jack. Za tobą kolejny zacięty pojedynek, teraz jesteś zmęczony i teraz mógłbym to wykorzystać, odbierając ci pas mistrza UWF. Tym razem tego nie zrobię, jednakże zapamiętaj te słowa: Nie znasz dnia, ani godziny. Pamiętaj też, że niezależnie od tego, co się wydarzy, będziesz......spoczywał......w pokoju.

W tym momencie światło znów gaśnie. Jednak tym razem jest ciemno tylko przez kilka sekund. Gdy znów światła zostają włączone, za Jackiem Swaggerem stoi nikt inny, tylko Undertaker! Jack jest zdziwiony, a Taker od razu wynosi go na bark, po czym ustawia i mamy Tombstone Piledriver! Taker układa Swaggera w taką pozycję, jak układa się zmarłych, po czym bierze do ręki pas mistrza UWF i układa go na złożonych rękach mistrza. Na sam koniec słychać gong i theme Umarlaka.

Monday Night Attack schodzi z anteny.

Booking:
MacieXX - opener, walka Tag Team
Worried - seg z R-Truthem i Alanowsem, walka MB vs Slater
SDHotel - speech Jacka Swaggera, walka Rhodes vs Truth
Macio - seg z Codym i Alanowsem
Kiler - speech Oriona
Raptor - reszta

#2 2013-06-05 12:25:51

BarFran

Zawodnik

Punktów :   
Wrestler w UWF: MB i jego menedżer A. Supron
Od kiedy interesuję się wrestlingiem?: Od 2011
Ulubiony wrestler: Christian

Re: UWF Monday Night Attack #8 - 3.06.2013

Gala bardzo mi się podobała. Ciekawie się robi w UWF. Mogę się przyczepić że stąd nie pisze się "z tond". Super, oby tak dalej.

http://img694.imageshack.us/img694/2300/beztytuuvjb.png

Uploaded with ImageShack.us

#3 2013-06-05 20:21:48

Worried

Booker

8619076
Call me!
Punktów :   
Wrestler w UWF: R-Truth
Od kiedy interesuję się wrestlingiem?: 2011
Ulubiony wrestler: R-Truth, Goldberg
Ulubiony Tag Team: Awesome Truth

Re: UWF Monday Night Attack #8 - 3.06.2013

Komentatorzy:
Bardzo dobrzy najbardziej podobał mi sie Andrzej Supron, zawsze największy problem Creative Team ma problemy kto ma napisać komentatorów, chyba w każdym wydaniu MNA pisze ktoś inny.

Walki:
Walki bardzo fajne opisane, fajnie się czyta, jak zwykle znajdą sie błędy ortograficzne, ale kto ich nie pisze ciężko je ominąć.

Segmenty:
To co według mnie jest najważniejsze na tygodniówkach jak i PPV, to moje zdanie, ale walk się czytać nie chce, a segmenty wręcz przeciwnie powinno być i więcej. Segment Jacka Swaggera bardzo dobry mi sie podobał, nie ma to jak obraza Anglii jednak ja kocham ten kraj, i mam nadzieje, że SDHotel napisał tak tylko przez jego gimmick, kolejne segmenty bardzo dobre, najbardziej podobał mi się segment Swaggera oraz mój , nie podoba mi się pomysł ochroniarzy Reya po prostu nie przypada mi to do gustu...

Brakuje mi estetyki w tygodniówkach, nie chodzi zbytnio o kolor walk czy coś, tylko o to ,że gdy jest walka powinien być jakiś render walka np z Punkiem, a gdy jest już ta walka to powinien być titantron z YT w ramce wiesz o co chodzi, podać skąd pochodzi zawodnik, waga ,wzrost tak jest na profesjonalnych efedach, np: PCW i to zawsze lepiej się czyta, to samo z renderem przy segmentach i komentatorach. I powinno być przy walce, sygnatura karty to co robi Alanows i powinno być wszystko wyśrodkowane.

Ogólna ocena:

7/10

Ostatnio edytowany przez Worried (2013-06-05 20:22:04)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Freedom or jail, clips inserted, a baby's bein born
Same time my man is murdered, the beginning and end
As far as rap go, it's only natural, I explain
My plateau, and also, what defines my name
First it was Nasty, but times have changed”

http://iv.pl/images/20369834395537567713.jpg

WINS: 1 | DRAWS: 0 | LOSE: 0

Nasz button

Wymiana

Stopka forum

RSS